Artyčoky: Recepty, vliv na zdraví a historie – jak lidé přišli na to, že se dá bodlák jíst?
Artyčoky jsou v našich zeměpisných šířkách, na rozdíl od Středomoří, často opomíjenou pochutinou. Přesto však mají mnohé co nabídnout.
Vychutnejte si skvělé jídlo společně s námi! Vybíráme pro vás ty nejlepší a nejoriginálnější recepty, jejichž příprava je zároveň velmi snadná. Také byste se chtěli podělit o svůj recept? Pošlete nám ho!
Artyčoky jsou v našich zeměpisných šířkách, na rozdíl od Středomoří, často opomíjenou pochutinou. Přesto však mají mnohé co nabídnout.
Zdravé stravování nepatří mezi nejlevnější položky v rodinném rozpočtu – zejména v době zdražování. Přinášíme vám pár tipů, jak na jídle ušetřit tisíce korun ročně, ale zároveň zachovat kvalitu pokrmů.
Podběl lékařský, někdy také obecný, vám může být užitečný právě v této době – pomáhá při kašli, onemocněních horních cest dýchacích a má protizánětlivé účinky.
Tip na zákusek ke kávě, který se ve skandinávských zemích těší po dlouhou dobu velké oblibě. Příprava je snadná a skořicové šneky si zvládne upéct každý.
Věčný boj, máslo versus margarín. Je skutečně margarín záporák tohoto sporu? A na co si dát při nakupování margarínu pozor?
Pizza jako pizzerie přímo z vaši trouby? Proč ne! S tímto receptem dosáhnete skutečné chuti Itálie.Udělat doma opravdu dobrou pizzu může být pěkný oříšek. Leckdo raději zavolá donáškovou službu.
Držet bezlepkovou dietu je náročné po celý rok, natož ve vánočním čase, kdy na obilnou mouku narážíme téměř na každém kroku. Naštěstí dnes můžeme připravit i bezlepkové varianty tradičního cukroví. Inspirujte se u nás.
Opojná vůně hřebíčku, vína či pomeranče dávají dohromady neopomenutelný zážitek, který chce každý z nás začít. Máme pro vás tipy, jak si udělat domácí svařák z pohodlí vašeho pohodlí.
Bramborový salát je stálice Vánoc, to bez žádného ale. Receptů je spousta, ale my vám přinášíme jeden z mnoha a také historii, která se pojí s tímto pokrmem.
Nepečené cukroví je skvělou variantou pro ty, kteří nejdou ruku v ruce s pečením, kteří nemají čas péct cukroví dostatečně dopředu, ale i pro všechny, kteří ho prostě mají rádi.
Vanilkové rohlíčky, linecká kolečka či perníčky. Vánoční tradice, která se dodržuje již desítky, ne-li stovky let. Tradice se však mění, a proto vám přinášíme hned několik receptů na netradiční vánoční cukroví.
S prvním adventem začíná většina hospodyněk péct cukroví, které potřebuje čas na uležení, aby bylo na Štědrý den dokonale vláčné. Přinášíme vám pět osvědčených receptů, se kterými na Štědrý den nešlápnete vedle.
Do Vánoc zbývají ani ne dva měsíce, a proto oficiálně vyhlašujeme hon za originální nadílkou pod stromeček! Přinášíme vám několik osvědčených receptů na jedlé dárky, kterými nejen oslníte, ale ještě ušetříte peněženku.
Pro své výrazné aroma a pikantní chuť je zázvor mnohdy opomíjen, přitom málokterá surovina dodá tělu tolik potřebných živin pro správné fungování organismu. Použít lze jak do klasických jídel, tak do nápojů nebo cukroví.
Rostlinná mléka sice můžete koupit v obchodě, když si ho ale vyrobíte doma, získáte mléko vyšší kvality za daleko nižší cenu. Výroba je přitom velmi jednoduchá. Celý postup najdete v tomto článku!
Bedle vysoká je miláček všech houbařů. Podařilo se vám najít tyto chutné houby během výpravy do lesa? Přestavíme vám zajímavé recepty, jak bedly upravit a vykouzlit tak v kuchyni gurmánské zázraky.
Skořicový šnek vás rychle naladí na podzimní náladu. Ve Švédsku dokonce 4. října slaví Mezinárodní den skořicových šneků! Tuto pochoutku si ale podle receptu v tomto článku můžete upéct kdykoliv.
Léto nám už pomalu dává valé, ale nezoufejte, mám tu pro vás dva recepty na domácí ledový čaj, který vám to léto krásně připomene.
Rakytník je přírodní pilulka posilující naše zdraví. Kyselé žlutooranžové bobulky nabízí množství vitamínů a obsahují spoustu prospěšných látek, které pomáhají chránit organismus.
Přelom léta a podzimu je obdobím sklizně dýně hokaido a její chuť je tak pro některé jednou z typických chutí podzimu. Tato drobná tykev má výrazně oranžovou barvu, takže se na talíři také krásně vyjímá!