Artyčoky: Recepty, vliv na zdraví a historie – jak lidé přišli na to, že se dá bodlák jíst?
Artyčoky jsou v našich zeměpisných šířkách, na rozdíl od Středomoří, často opomíjenou pochutinou. Přesto však mají mnohé co nabídnout.
Artyčoky jsou v našich zeměpisných šířkách, na rozdíl od Středomoří, často opomíjenou pochutinou. Přesto však mají mnohé co nabídnout.
Mol v kuchyni potrápil již nejednu hospodyňku. Známe to všechny. Chystáme se péct nedělní moučník, otevřeme dva dny koupenou polohrubou mouku, a tu můžeme za ironického úsměvu na tváři vyhodit do koše.
Rakytník je přírodní pilulka posilující naše zdraví. Kyselé žlutooranžové bobulky nabízí množství vitamínů a obsahují spoustu prospěšných látek, které pomáhají chránit organismus.