Co v zimě jíst, abychom byli zdraví a štíhlí?
Zima vyžaduje specifickou stravu, která může být kaloricky bohatší. Neznamená to ale, že musíme přibrat na váze. Stačí vhodně konzumovat takové potraviny, které nás zasytí, ohřejí i dodají energii.
Zima vyžaduje specifickou stravu, která může být kaloricky bohatší. Neznamená to ale, že musíme přibrat na váze. Stačí vhodně konzumovat takové potraviny, které nás zasytí, ohřejí i dodají energii.
Blíží se svatomartinské hody. K těm patří pečená husa a popíjení vína. Jde o českou tradici, která byla populární zejména na venkově, ale v průběhu času pronikla i do měst.
Sůl neboli chlorid sodný (NaCl), známá také jako jedlá nebo kuchyňská sůl, je pro lidský organismus nezbytná. Jedná se o sloučeninu sodíku a chlóru.
Říká se, že trpělivost může být nekonečná a při přípravě svatojánských ořechů ji budete rozhodně potřebovat. Tato speciální pochoutka totiž vyžaduje minimálně rok a půl, v ideálním případě dva roky.
Sníh v současnosti řada lidí vnímá spíše jako vzácnost, ale o to větší radost může přinést – a v případě dětí dvojnásobnou. Podívejme se, jak můžete své ratolesti ve sněhu zabavit.
Pokud si během dnů zpříjemníte čas plaváním a nějakým dobrým jídlem, můžete spojit příjemné s užitečným, a to sport a pestrou stravu. Kombo, bez kterého kilogramy dolů nepůjdou.
Skořici jako koření, má určitě doma každá správná „kuchařinka“. Toto oblíbené koření má krásnou vůni, napomáhá nám vykouzlit ještě lepší dezert či jakýkoliv pokrm, ale má především i léčivé schopnosti.