Recept mojí babičky – svatojánské ořechy
Říká se, že trpělivost může být nekonečná a při přípravě svatojánských ořechů ji budete rozhodně potřebovat. Tato speciální pochoutka totiž vyžaduje minimálně rok a půl, v ideálním případě dva roky.
Říká se, že trpělivost může být nekonečná a při přípravě svatojánských ořechů ji budete rozhodně potřebovat. Tato speciální pochoutka totiž vyžaduje minimálně rok a půl, v ideálním případě dva roky.
Fermentovaná zelenina se v posledních letech těší velké popularitě po celém světě. Kysané zelí je superpotravinou našich předků. Není se čemu divit, proces kvašení dělá z již zdravé zeleniny absolutní vitaminovou bombou
Přes léto se stává oblíbenou činností hospodyněk zavařování ovoce a zeleniny. Co znamená, že je třeba sterilizovat sklenice i s víčky a jak se se sterilizací vypořádat? To vám s radostí poradíme v našem článku.
Určitě jste se nad titulkem pozastavili. Ano, i z melounu si doma můžete připravit lahodnou marmeládu. Její jedinečná příchuť ozvláštní dezerty, ale perfektní je taky jenom namazaná na pečivu.
Léto přináší úrodu zeleniny, tedy i oblíbených cuket. Nejen, že jde o potravinu zdravou a dietní, ale dá se zpracovat mnoha způsoby, na sladko i na slano.