Piškotová roláda: Sladká pochoutka, která vám zvedne náladu
Piškotové těsto si vás získá svou nadýchaností. Roláda je jednoduchý moučník, který můžete naplnit čímkoli, co máte rádi. Vyzkoušejte piškotovou roládu s marmeládou a vanilkovou šlehačkou.
Piškotové těsto si vás získá svou nadýchaností. Roláda je jednoduchý moučník, který můžete naplnit čímkoli, co máte rádi. Vyzkoušejte piškotovou roládu s marmeládou a vanilkovou šlehačkou.
Mnoho z nás si nedovede Velikonoce představit bez tradičního velikonočního beránka. Pokud není pečení zrovna vaše největší hobby, i tak si můžete beránka připravit. S tímto receptem to bude naprosto jednoduché.
Upéct dort zvládne každý. Stačí, když budete důkladně dodržovat postup a při pečení nezapomenete kontrolovat troubu. Jakmile budete mít dortový korpus hotový, zbývá jediné – připravit si lahodné dortové náplně.
Tip na zákusek ke kávě, který se ve skandinávských zemích těší po dlouhou dobu velké oblibě. Příprava je snadná a skořicové šneky si zvládne upéct každý.
Fotoaparát má dnes skoro každý z nás stále u sebe. Totiž v mobilu. A možná disponujete například i zrcadlovkou nebo dokonce bezzrcadlovkou, která se těší rostoucímu zájmu.
Nechte se unést radostí z vánočního pečení s našimi deseti recepty na cukroví. Od klasických vanilkových rohlíčků po netradiční crinkles – každý kousek nabízí jedinečnou chuťovou symfonii. Vychutnejte si sváteční mlsání.
Blíží se svatomartinské hody. K těm patří pečená husa a popíjení vína. Jde o českou tradici, která byla populární zejména na venkově, ale v průběhu času pronikla i do měst.
Držet bezlepkovou dietu je náročné po celý rok, natož ve vánočním čase, kdy na obilnou mouku narážíme téměř na každém kroku. Naštěstí dnes můžeme připravit i bezlepkové varianty tradičního cukroví. Inspirujte se u nás.
Nepečené cukroví je skvělou variantou pro ty, kteří nejdou ruku v ruce s pečením, kteří nemají čas péct cukroví dostatečně dopředu, ale i pro všechny, kteří ho prostě mají rádi.
Skořicový šnek vás rychle naladí na podzimní náladu. Ve Švédsku dokonce 4. října slaví Mezinárodní den skořicových šneků! Tuto pochoutku si ale podle receptu v tomto článku můžete upéct kdykoliv.